thailand - lördag 29/3

kväll
Mina fötter värker och jag är väldigt trött! Dagen tillbringades vid poolen, och det blev en hel del omgångar med biljard :) Kvällen tillbringades på en nattmarknad, som bara är öppen på helgerna, i Phuket Town. Där fanns det mesta, såväl kläder som mat. Tunikor, t-shirts och linnen. Flip-flop, foppa och fotbollsskor. Klockor, tv-spel och smycken. Sushi, friterat, nudlar och glass, kanske ett gristryne att knapra på?
Detta var verkligen en upplevelse, väldigt billigt och mestadels fasta priser, så man behövde inte pruta så mycket :) Vi åker nog dit näste helg också ;)

jahg
jag spelar biljard :O

thailand - fredag 28/3

kväll
vi hade planerat en dagsutflykt till Kata Noi Beach, men TukTuk-chauffören hindrade oss och körde oss till en mkt finare strand (enligt honom) som hetta Nai HArn Beach - väldigt vackert! På vägen dit stannade han också till vid ett ställe där man kunde rida på elefanter, men vi tackade nej, fast tog ändå ett foto ;) Vit sandstrand, lite lummigt runtomkring, fint hav, någras affärer och väldigt tyst. Lugnt och skönt :) hela dagen var vi där, något trötta på kvällen!

elefant
elefantridning?

thailand - torsdag 27/3

09:09
Dags att gå upp, frukostbuffé står på schemat. Hmm, vi som hade ställt väckarklockan (mobilen) på klockan åtta :P Frukostbuffén är la synd att klaga på - färsk frukt, olika sorters flingor, yoghurt, olika juicer, nudlar, ris, kyckling, pannkakor och våfflor.... Om man ville kunde man få beställa sin egna omelett, vad det skulle vara på och så ;)

12:00
största delen av förmiddagen har spenderats vi poolen, nu är det dags för en halvtimmas thaimassage - en välkomstpresent från hotellet. Massöserna var väldigt trevliga och roliga, även om de inte sa så mycket, haha! Massagen var ganska hård, väldigt annorlunda mot "vanlig" massage, men det var skönt :) Efteråt fick vi sätta oss i varsin vilstol ute på terrassen, eller vad man ska kalla det, och blev bjudna på varsin kopp te, mysigt :)

Kväll
Vi går in till Kata centrum, eller vad man ska säga, och äter middag och kollar i lite affärer, jag fick också en eftertraktad pannkaka med nutella(-)fyllning :)
Inköp: en kjol och ett par foppa-tofflor ;)

frukost
Andrea väntar på en omelett ;)

thailand - onsdag 26/3

02:00 svensk tid
08:00 thailändsk tid
Äntligen framme i thailand! Efter en 12timmar lång flygtur är det skönt att äntligen nått målet ;) När vi kommit av flyget fick vi stå i en lång kö, som dessutom gick väldigt sakta, för att sen visa upp våra pass samtidigt som de tog kort på oss och stäldde några frågor. Pappa sa att de ställde frågor för att kolla om vi var terrorister, jag sa att de tog kort för att efterlysa oss om de kom fram till att vi var terrorister XD Men vi klarade oss igenom kontrollen och sen åkte vi med buss till vårt hotell i Kata Beach.

09:30 thailändsk tid
När vi kom till hotellet blev vi välkomnade av både svensk och thailändsk personal :)Jag står som ansvarig för mitt och Andrea's hotellrum och fick därför ett kuvert som det stod "Miss Jenny Jonsson" på, erkänn lite roligt? Tyvärr var itne våra rum städade efter de förra gästerna än, så vi fick vänta till tolv-tiden innan vi fick våra rum, så länge slappade vi vid poolen :)

thai
En av poolerna ;)

thailand - tisdag 25/3

12:05 svensk tid
Planet till thailand lyfter, äntligeeen!

18:00 svensk tid
halva flygresan avklarad, dags för mellanlandning i förenade arabemiraten. Det hela med mellanlandnig känns ganska onödigt, om man bortser från att planet behöver tankas och man ska byta besättning. Men det var ju en upplevelse det med ;) anslutet till toaletterna fanns ett annat rum med en skylt på dörren: "Prayer room", alltså bönerum! hah, lite roligt.
Efter en timma i förenade arabemiraten reste vi vidare till Phuket, thailand :)

gaaaah!

jag har vart hemma från thailand sen i onsdags, och bloggar först nu! Ajabaja, jenny! Jag skriver i varje fall inget speciellt just nu, ska iväg snart. Inom kort kommer det (förhoppningsvis) komma upp en dagbok från när jag var i thailand ;)  ha detr gött :)


RSS 2.0